Tabella

NB II. 2019/2020
1. Győri ETO9     
2. Csákvári TK9     
3. Budafoki MTE6     
4. Tiszakécske6     
5. Szolnoki MÁV6     
6. Dorogi6     
7. Siófok5     
8. MTK Budapest4     
9. Budaörsi SC4     
10. Kazincbarcika4     
11. Soroksár SC4     
12. Szeged 20114     
13. Vasas3     
14. Nyíregyháza Sp…3     
15. Békéscsaba3     
16. Szombathelyi H…3     
17. Balmazújváros …1     
18. GYIRMÓT FC GYŐR1     
19. FC Ajka0     
20. Vác0     
részletes tabella     

Keresés

Gyirmót TV

FAIR PLAY


A GYIRMÓT FC GYŐR 
PROGRAMJA
HÉTFŐ
Szabadnap

KEDD
10:00 EdzésSZERDA
10:00 edzés
17:00 Edzés


CSÜTÖRTÖK 
10:00 EdzésPÉNTEK
17:00 edzés
SZOMBAT 
10:00 edzés 


VASÁRNAP
11:00 edzés
19:00 Gyirmót FC Győr - Szeged CS.GA.


LAPSZEMLE

2019. január 19. 07:00:00  nyomtatási kép
A footballfactor blog írója Horváth M. Attila elemezte a NBII-es őszi fordulókat:

Ez volt az ősz – NB II, 1. rész

Alig három hét múlva a 22. fordulóval folytatódik a másodosztályú bajnokság. Jelen állás szerint a nyár elején a listavezető Gyirmót FC-Győr, valamint a második helyezett ZTE térhet vissza az élvonalba, de addig még sok víz lefolyik a Dunán és a Tiszán. Az alábbiakban az első helyezettől az utolsóig, csapatról csapatra haladunk, visszatekintve az őszi idényre. Sorozatunk első részében a mezőny első felével, az 1-10. helyezett alakulatokkal foglalkozunk.

Az őszi hajrát elszúrta ugyan a Gyirmót (43 pont) – előbb a Nyíregyháza Spartacustól, majd a Kaposvártól kapott ki 1–0-ra december első és második hétvégéjén Szepessy László gárdája, ráadásul mindkétszer hazai környezetben –, de lesz mód a javításra a tavasszal. A keretet, az infrastruktúrát és a lehetőségeket tekintve már most alkalmasnak tűnik az éllovas arra, hogy ismét az NB I mezőnyének tagja legyen, ám az otthoni mutatón feltétlenül korrigálni kell, ugyanis saját pályáján hatszor, míg vendégként nyolcszor diadalmaskodtak Nagy Patrikék, ami igencsak árulkodó adat.2002 nyarán az élvonalban ért fel a csúcsra a Zalaegerszeg (41), csakhogy azóta eltelt több mint másfél évtized… A ZTE-nek 2019 nyarán reális esélye lesz az újabb bajnoki címre, ám ne feledjük, az NB II és az NB I viszonylatában akkora a különbség, mint a buliban ülés vagy a budiban ülés között. A kékek már biztosan erősödtek, ugyanis Bobál Gergely visszatér, a Honvédban pallérozódó támadó legutóbb Csákváron futballozott. A Zete hellyel-közzel ugyanúgy teljesített otthon, mint idegenben, és ha tartani tudja a kiegyensúlyozott produkciót, a végső siker, azaz a feljutás sem maradhat el.

Általános meglepetésre a tavaly nyáron még az NB III, Nyugati csoportjában vitézkedő, a korábbi 6-szoros válogatott Waltner Róbert által felkészített Kaposvári Rákóczi (41) nemhogy felvette a ritmust, egyenesen üde színfoltja volt az ősznek a somogyiak menetelése és a minden dicséretet megérdemlő harmadik helyezése. Ezt a pozíciót nem lesz könnyű megtartaniuk Szakály Attiláéknak még akkor sem, ha tudjuk, a tavasszal csupán tizenhét fordulót rendeznek. Ám ha abból indulunk ki, hogy Kaposváron a biztos bennmaradás kivívása volt a cél, már most megkezdődhet a dajdajozás, mert a csapatnak elsősorban nem maga mögé, hanem előrefelé kell tekintenie, köszönhetően annak, hogy az újonc otthon és idegenben is csupán egyszer szenvedett vereséget: hazai pályán a Gyirmóttól (0–2), látogatóként pedig a szintén újonc Tiszakécskétől (1–2) kapott ki.

Nem kevesen állítják, hogy a Békéscsaba (36) markáns élcsapattá válásából a legnagyobb szelet torta a fiatal edzőnek, Boér Gábornak jár. Hogy így van vagy sem, azt csupán az öltöző tagjai tudhatják igazán, mindenesetre tény és való, a lila-fehéreknél nincs kolbászból a kerítés, avagy magyarra fordítva a negyedik helyezés nem egyenlő azzal, hogy a viharsarki alakulat a negyedik legtöbb pénzből gazdálkodó alakulat, sőt… A másfél éve megszerzett korábbi MTK-s fiatal, Szatmári István bevetése telitalálatnak bizonyult, ugyanis amíg a mindössze 21 éves tehetség az előző évadban harminc bajnokin jutott hat gólig, addig az ősszel húsz összecsapáson tízszer bizonyult eredményesnek.

Ha a Kaposvárral kapcsolatban kisebbfajta csodát említettünk, a Budaörsről (35) szuperlatívuszokban kell írnunk. Az ötödik pozíció több mint remek eredmény, ami elsősorban annak köszönhető, hogy – mint azt a közelmúltban a Football Factornak adott interjújában Medgyes Sinan is megfogalmazta – Bognár György szakmai igazgató egyértelműen a támadófutballt helyezi előtérbe, mi több, megköveteli ezt a labdarúgóitól. A jelek és az eredmények pedig azt mutatják, érdemes a Pest megyei csapat meccseit preferálni még akkor is, ha a társulat jókora hendikeppel küzd, hiszen esztendők óta nem fogadhatja az Árok utcában az aktuális ellenfeleit, így jó ideje Tatabánya, a Grosics Gyula Stadion a BSC hazai pályája. A korábban az élvonalban is szereplő Csiki Norbert téli távozása érzékenyen érintheti a gárdát, akárcsak Kesztyűs Barna elmenetele, ám utóbbi esetén a szakmai igazgató egyik szeme sírhat, a másik pedig nevethet, ugyanis az NB I-es Paks visszarendelte labdarúgóját. Az előző évadban összesen tizennégyszer betaláló Sajbán Mátéra különösen érdemes odafigyelni, ugyanis a 23 esztendős támadó az ősszel már tízszer köszönt be, ami a jó sportforma tartósítását is jelzi.

A Csákvár (33) ősze hektikusan alakult, ha abból indulunk ki, hogy Szijjártó István alakulata ugyan az első hét bajnokiját veretlenül tudta le, de előbb a nem kifejezetten acélos Ceglédi Vasutassal hazai környezetben 3–3-ra végzett, majd kikapott tőle a „tavaszi nyitányon” 2–1-re, azaz négy pontot veszített ellene. A négy vereség elfogadható, ugyanakkor a kilenc remi soknak tűnik, ha csupán három összecsapáson nyernek Sándor Györgyék, a tavasszal az érmes helyezésekért küzdhetnének. Persze még így sincs veszve semmi…

…már csak azért sem, mert a Vasas (33) például viharos erejű, hatalmas tavaszi hadjáratra készül. Az őszt még Kis Károly szakmai felügyeletével kezdő angyalföldiek a rengeteg döntetlennel megannyi értékes pontot hullajtottak el, és amikor már úgy tűnt, minden elveszett és a piros-kékek Titanic-szerűen süllyedni kezdenek, érkezett a fedélzetre a Football Factor korábbi interjúalanya, a tavasszal még az NB III-as Balassagyarmatot gardírozó Szanyó Károly, aki visszatért a Fáy utcába. A kilenc iksz közül egy sem fűződik a korábbi technikás labdarúgó nevéhez, lévén Szanyóval csak nyertek a XIII. kerületiek: a Ceglédi Vasutast a Megyeri úti, ideiglenes hazai pályán 5–1-re, a Zalaegerszeget idegenben 3–2-re, a Monort ugyancsak vendégként 2–0-ra, míg a Budafokot Újpesten 4–2-re verték Balajti Ádámék. És ha már a korábbi NB I-es támadó szóba került: olybá tűnik, megérte még augusztusban leigazolni a Váctól, ugyanis a csatár a fővárosiak színeiben tizenkétszer „csengetett” úgy, hogy háromszor – az ETO FC-Győr, a Monor és a Budafok ellen – duplázni tudott, és összesen már tizenöt gólnál jár.

Álomszerű rajt után jött a visszaesés Soroksáron (29), pedig a korábban a Football Factornak interjút adó Lipcsei Péter trenírozta társulat az első hét fordulóban úgy szerzett 16 pontot, hogy nyerni tudott az előző szezonban még élvonalbeli Balmazújváros (2–1) és a listavezető Gyirmót otthonában (3–0) is. Ezt követte egyhuzamban négy vereség, és bár a Sori kozmetikázott valamit az elrontott félév közepi produkcióján, a hajrában ismét a kiszámíthatatlanabbik arcát mutatta a Haraszti úti alakulat.

Miután stabil középcsapattá nemesült a Kazincbarcika (28), érthető, hogy éppen a produkciója nem lehetett kiegyensúlyozott. A szezonnak Koleszár Györggyel nekivágó, majd szeptember derekától a korábbi kispesti mester, Gálhidi György által vezetett gárda például 4–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Dorogtól, majd 4–0-ra kiütötte a Budaörsöt, illetve 2–1-re verte a Vasast. Hogy a csapat nem a kiesés ellen küzd, az nagyban köszönhető az élvonalat is megjáró Lukács Raymondnak, ki kilenc góllal terhelte a riválisok hálóját.

Az ősz egyik csalódása minden kétséget kizáróan az ETO FC-Győr (27) szereplése. A tízedikként telelő kisalföldiek a nyáron a nagy tervekkel érkező Mészöly Gézával a kispadon vágtak neki az NB II-es kalandnak, ám a türelem nemhogy rózsát, még Rózsa Györgyöt sem termett, ugyanis a korábbi válogatott labdarúgónak szeptember közepén megköszönték a szolgálatait. A siófoki (1–2) és a Csákvártól (1–3) elszenvedett hazai kudarc minden bizonnyal fejbekólintással ért fel, ám Király Józseffel sem villogott sokkal jobban a zöld-fehér sereg. Az idény végén költségcsökkentés címén közel fél tucat labdarúgójával bontott szerződést az ETO, ám ha nem sikerül januárban és februárban kellőképpen erősíteni – ugye, ez leginkább a pénzen múlik… –, akkor nem vár az ősznél derűsebb tavasz a szurkolókra.

A teljes írás:  http://blog.footballfactor.hu/3993-2/
sortav
sortav

Naptár

2019.augusztus 17. szombat
sortav
HKSzCsPSzV
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

sortav

VÁLTSA KI ÖN IS
GYIRMÓT FC GYŐR KLUBKÁRTYÁJÁT!
TÁMOGATÓINK: