Tabella

NB II. 2017/2018
1. MTK Budapest52     
2. Várda SE47     
3. Békéscsaba37     
4. Nyíregyháza Sp…34     
5. Vác33     
6. Ceglédi33     
7. Győri ETO32     
8. GYIRMÓT FC GYŐR31     
9. Budaörsi SC30     
10. Szolnoki MÁV28     
11. Kazincbarcika28     
12. Dorogi28     
13. Soroksár SC27     
14. Zalaegerszegi TE23     
15. MTE 190423     
16. Siófok20     
17. Szeged 201119     
18. Budafoki MTE19     
19. Csákvári TK18     
20. Soproni VSE12     
részletes tabella     

Keresés

Gyirmót TV

FAIR PLAY
A GYIRMÓT FC GYŐR 
PROGRAMJA
01.08.-01.14.

HÉTFŐ
9.00 Indulás fizikai tesztre
9.30 Fizikai teszt

KEDD
8.20-tól Terheléses teszt lista szerint, többieknek edzés 
9.00 Edzés

SZERDA
8.20-tól Terheléses teszt lista szerint, többieknek edzés 
9.00 Edzés 

CSÜTÖRTÖK
10.00 Edzés

PÉNTEK
10.00 Edzés

SZOMBAT
15.00
Flyeralarm Admira-Gyirmót FC Győr

 

VASÁRNAP
Szabadnap


MERKANTIL BANK LIGA
2017-2018
TISZTELD AZ ELLENFELED!

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

BUDAFOKI MTE

BUDAÖRS

CEGLÉDI VSE
AQVITAL FC CSÁKVÁR

DOROGI FC

WKW ETO FC GYŐR
KBSC

KISVÁRDA MASTER GOOD

CREDOB. MOSONMAGYARÓVÁR

MTK BUDAPEST

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

BFC SIÓFOK

SOPRONI VSE

SOROKSÁR SC

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA

SZOLNOKI MÁV FC


VÁC FC

ZTE FC


DIPLOMÁS KAPUSEDZŐ

2018. január 05. 14:30:00  nyomtatási kép
Tőkés László a Gyirmót FC Győr kapusedzője, az Európai Labdarúgó Szövetség legmagasabb kapusedzői licencet kapta meg, 2017 december végén, Telkiben. Ez az UEFA által szervezett képzés, 2012 nyarán indult el, egyszerre több európai országban és így hazánkban is. A közel öt éves tanfolyam a tavalyi év végén zárult, amikor Tőkés László is átvehette az A licences diplomáját, amelyet kiváló eredménnyel szerzett meg.


 

Nagyon büszke vagyok erre a diplomára, hiszen ez azt jelenti, hogy Magyarország legképzettebb kapusedzői közé tartozom. Ez a tanfolyam pedig lényegesen többet adott nekünk, egy papír megszerzésénél, mert valóban nagyon sokat tanultunk a képzésen. Általában a hétfői napokat töltöttük együtt Telkiben, az MLSZ - ben vagy a Testnevelési Egyetemen. Délelőtt és délután is voltak elméleti és gyakorlati foglalkozásaink, olyan kiváló szakemberek irányításával, mint dr. Mezey György és Szalai László. A tanfolyamunk vezetője pedig, az a Pat Bonner volt, aki több mint 500 mérkőzésen védett a Celtic Glasgow csapatában és 80 - szoros válogatottként, két világbajnokságon is járt az ír és az észak - ír válogatottal.

 

Miért tartott ilyen hosszú ideig a kapusedzők UEFA képzése?

 

- Ilyen jellegű képzés, nem volt eddig Magyarországon és ezért tulajdonképpen, maga tanfolyam is vizsgázott az UEFA felé. Szerencsére ez a vizsga is sikeres volt és így az elkövetkezőkben, ilyen képesítéssel lehet majd dolgozni a magyar bajnokság élvonalában. Folyamatos lesz tehát a kapusedzők képzése Magyarországon is, és ez különösen a fiatalabb generációk számára, rendkívül hasznos lesz. Több európai országban, például Ausztriában és Szlovákiában is kötelező már ennek a licencnek a megszerzése, amely arra is feljogosít, hogy az UEFA 55 tagállamában vállaljon munkát egy kapusedző. A mi tanfolyamunkon pedig, már az is szóba került, hogy a későbbiekben részt vehetünk a képzésben, amit én magam például nagyon szívesen vállalnék. A jövőben, Andrusch József lesz a magyarországi kapusedző képzés felelőse, aki szintén velünk végezte el most, a legmagasabb szintű, tehát az A licences tanfolyamot.

             

Kik azok a kapusedzők, akik most megszerezték ezt a diplomát?

 

- Több mint húszan kezdtük el ezt a tanfolyamot, amelynek a végén most tizenhárman kaptunk diplomát Telkiben. Andrusch József, Babócsy András, Balogh Tamás, Disztl Péter, Erdélyi Miklós, Heisler György, Jakab Csaba, Kövesfalvi István, Lippai József, Pálinkás András, Tóth Iván, Végh Zoltán és jómagam végeztük el sikeresen az UEFA képzést. Nagyon jó társaságot alkottunk és így egymástól is nagyon sokat tanultunk az együtt töltött idő alatt. Ennek a tanfolyamnak az volt az elsődleges törekvése, hogy a kapusedzők még jobban integrálódjanak a szakmai munkába. Több ilyen jellegű vizsgánk is volt és köztük olyan is amikor egy NB I - es ellenfelet kellett feltérképeznünk és így felkészíteni ellenük a saját csapatunkat. Mindannyian eltöltöttünk egy hetet, egy olyan külföldi csapatnál, amelyik abban vagy az előző évben, Bajnokok Ligája vagy Európa Liga csoportkörben szerepelt. Én a Slovan Bratislava gárdájánál voltam és ott készítettem, egy videó anyagokkal kiegészített beszámolót. Ezek az utak is nagyon érdekesek voltak, hiszen megismerhettük, hogy Európa szerte, hogyan dolgoznak a kapusok és edzőik.

 

A magyar labdarúgás, jelenleg is a kapusok posztján tudja tartani a lépést a világ élvonalával. Mi lehet ennek az oka?

 

- Én már több mint húsz éve dolgozom kapusedzőként és ezért biztosan állíthatom, hogy a kapusok, nem tudják elcsalni a munkát. Egyrészt nem is akarják, mert megszállott emberek, másrészt nem is lehet, hiszen egyéni képzés szinte mindegyik edzésük. Ezért vannak most is remek kapusaink itthon és külföldön is, még olyan top bajnokságban is, mint a német Bundesliga, ahol Gulácsi Péter véd. Ezeknek a kapusoknak a teljesítménye mögött tehát rengeteg munka van. Ezért is örültem annak, hogy ezen az UEFA tanfolyamon, én is sok visszaigazolást kaptam arról, amit a saját szakmámban én is fontosnak tartok. Így Gyirmóton továbbra is kiemelten fogunk foglalkozni a képzést nagy mértékben elősegítő, olyan háttér munkákkal, mint az archiválás és a statisztikák elkészítése.     


sortav
sortav

Naptár

2018.január 16. kedd
sortav
HKSzCsPSzV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

sortav
VÁLTSA KI ÖN IS
GYIRMÓT FC GYŐR KLUBKÁRTYÁJÁT!
TÁMOGATÓINK