Tabella

NB II. 2018/2019
1. Zalaegerszegi TE41     
2. GYIRMÓT FC GYŐR40     
3. Kaposvári Rákóczi38     
4. Budaörsi SC35     
5. Békéscsaba33     
6. Csákvári TK30     
7. Vasas30     
8. Kazincbarcika28     
9. Tiszakécske27     
10. Soroksár SC26     
11. Dorogi25     
12. Vác25     
13. Győri ETO24     
14. Nyíregyháza Sp…24     
15. Ceglédi23     
16. Budafoki MTE21     
17. Balmazújváros …20     
18. MTE 190418     
19. Siófok18     
20. Monori SE12     
részletes tabella     

Keresés

Gyirmót TV

FAIR PLAY

A GYIRMÓT FC GYŐR 
PROGRAMJA

2018.12.12-
2018.12.19.-IG

HÉTFŐ
SZABADNAP

KEDD
10.00 EDZÉS

SZERDA
10.30 EDZÉS

CSÜTÖRTÖK
10.00 EDZÉS

PÉNTEK
10.30 EDZÉS

SZOMBAT
13:00 EDZÉS

VASÁRNAP
13:00
DUNA ASZFALT TVSE-
GYIRMÓT FC GYŐR
Bajnoki mérkőzés

HÉTFŐ
SZABADNAP
AZ ŐSZ LEGJOBBJA VOLT

2017. december 16. 13:07:29  nyomtatási kép

A 2017 – es őszi szezon értékelése Nagy Patrikkal

Az újságíró természetesen pontosan tudja, hogy mennyire szubjektív, egy labdarúgó szezon legjobbjának nevezni egy játékost. A Gyirmót FC Győr őszi csapatából viszont, Nagy Patrik a teljesítményével és az eredményességével is kiemelkedett. Ezért kértük meg őt, hogy értékelje ezt a számunkra sok tanulsággal szolgáló, 2017 – es őszi bajnoki szezont.A nyári átigazolásod után, így nyilatkoztál a honlapunkon:    

  

- Nagyon szeretnék végre meghatározó játékosa lenni a csapatomnak és a számomra külön motivációt jelent, hogy ezt a szülővárosomban érhetem el. Gyirmóton már az előző évben is szóba került a nevem és így én is folyamatosan figyeltem a csapatot. Tudom, hogy most alakul és formálódik egy új játékos keret és én ezt egy nagyon komoly esélynek tartom arra, hogy helyet szerezzek magamnak a középpályán. Játszani szeretnék tehát és segíteni a klubnak, hogy elérje a célját és visszajusson az élvonalba. Amennyiben pedig ez sikerül, akkor azt sem bánnám, ha Gyirmót végleges otthont jelentene nekem.

 

Mit gondolsz most ezekről a mondatokról?

 

- Azt gondolom, hogy egyértelműen jó döntést hoztam, amikor Gyirmótra igazoltam. Nagyon jól érzem magam a csapatban és valóban sokat segített nekem az is, hogy végre Győrben élek. Annak is örülök, hogy a Gyirmót FC Győr stabil játékosának mondhatom magam, mert úgy érzetem, hogy fontos láncszeme voltam a csapatnak. A teljesítményemmel viszont egyáltalán nem vagyok elégedett és a helyezésünk is csalódás a számomra. Nekem is volt szerepem abban, amikor jól futballoztunk, de sajnos a rosszul sikerült találkozókból is kivettem a részem. Az én játékom is elég hullámzó volt tehát és így kizárólag az eredményességem, a nyolc gólom az, ami felülmúlta az előzetes várakozásaimat.

 

Ezt a hullámzó teljesítményt nem értik a csapatunk szurkolói sem, hiszen az egész szezonra az volt a jellemző, hogy a győzelmet, rendre egy vereség követte.

 

- Én és a csapat is nagyon sokat gondolkodott ezen, de sajnos nem tudunk magyarázatot adni erre. Valóban voltak nagy gólarányú és fontos győzelmeink és ezeket sokszor követték teljesen érthetetlen vereségek. Nekem a Vác FC, a Budafoki MTE és a Budaörsi SC elleni fiaskók fájnak a legjobban, mert ezek a tabellán elfoglalt helyezésünket is döntően befolyásolták. Reálisan nézve, jelenleg a bajnokság harmadik – negyedik helyére kellett volna odaérnünk, de ehhez egyenletesebb teljesítményre lett volna szükség. Én hozzáállásban, soha sem érzetem problémát, de az biztos, hogy több olyan találkozónk volt, amelyeken nem koncentráltunk, vagy nem pörögtünk fel eléggé. Igazán begyakorolt játékrendszerünk sem volt és különösen Simon András sérülése után, a futballunk vége, a befejezések is nagyon hiányoztak.

 

Ezeknek a kapcsán, azt gondolom, hogy a vezető edző váltásról is beszélnünk kell.

 

- Hangsúlyozom, hogy személy szerint én emberként kedveltem a volt vezetőedzőnket, Molnár Lászlót. Viszont az is igaz, hogy ő az első pillanattól kezdve, megosztó személyiség volt az öltőzőben és a pályán. Nem találta meg a hangot mindenkivel és ez különösen igaz volt azokra a fiatalokra, akiknek a játéka most kiemelten fontos az eredmények szempontjából. A Merkantil Bank Liga mezőnyét sem ismerte annyira jól, hogy kidolgozott taktika nélkül, abban eredményesek tudjunk lenni. Nem ért tehát váratlanul bennünket az edzőváltás és Hannich Péterrel, az elmúlt néhány hétben, minden tekintetben előre léptünk. Kellett tehát ez a változás és nagyon örülnénk is annak, ha a jövőben Hannich Péterrel tudnánk folytatni, ezt a megkezdett munkát.

 

Őszintén és nyíltan beszélsz és így, a következő kérdés is hasonló lesz. Mit gondol a csapat, ti játékosok az élvonalról és annak a lehetőségéről?

 

- Az idei bajnokságból kiemelkedő MTK Budapest feljutása biztosnak mondható, mert nagyon erős a játékos keretük és kiváló körülmények között is dolgoznak. A sok egy gólos sikerével, a Kisvárda Master Good is előnyös helyzetet alakított ki magának, mert egységes és masszív gárda. Viszont nagyon sok mérkőzés van még hátra és így a jelentős előnyük ellenére sem vagyok biztos abban, hogy ők végezzenek majd a második helyen. Mi most a feljutás szempontjából, alul teljesítettünk, de a csapatunknak egyértelműen az a célja továbbra is, hogy ismét az élvonalban futballozzon. Én ebben a fél évben úgy ismeretem meg a játékos társaimat, hogy a tudásuk, a tapasztalatuk alapján képesek is arra, hogy az első osztályban játszanak. Gyirmóton a feltételek is tökéletesen megfelelnek az élvonal követelményeinek, tehát nem is lehet más vágya a klubnak és a játékosoknak mint, hogy ismét a legjobbak közé kerüljön.

 

Erre utaló jeleket azonban, igazán csak az ETO FC Győr elleni városi rangadó mérkőzéseken mutatott a csapat.

 

- Az a találkozó nagyon feldobott bennünket, mert igazi élmény volt a sok néző előtt, valódi mérkőzés hangulatban futballozni. Lényegesen jobb teljesítményre is sarkallt bennünket az ETO elleni mérkőzés és pontosan ezért nem szabad megelégednünk semmilyen középszerűséggel. Én játszottam már közel száz élvonalbeli találkozón, a Ferencvárosban, az Újpestben, a Vasasban, a Szombathelyi Haladásban és Kecskeméten, tehát pontosan tudom, hogy mit jelent az első osztály. Az is egyértelmű, hogy a Gyirmót FC Győr sok tekintetben nem összehasonlítható, ezeknek a csapatoknak a többségével. Nekünk azonban itt is lehet és kell egy olyan közösséget formálni, amelyben elég erős az önbecsülés, a becsvágy és az eltökéltség ahhoz, hogy a legjobbat akarja.               

sortav
sortav

Naptár

2018.december 13. csütörtök
sortav
HKSzCsPSzV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

sortav


VÁLTSA KI ÖN IS
GYIRMÓT FC GYŐR KLUBKÁRTYÁJÁT!


MERKANTIL BANK LIGA
2018-2019
21. FORDULÓ, 2018.12.16.
VASÁRNAP, 13.00 ÓRA
DUNA ASZFALT TVSE -
GYIRMÓT FC GYŐR


22. FORDULÓ, 2018.02.03.
VASÁRNAP 
GYIRMÓT FC GYŐR -
BALMAZ KAMILLA GYF.