Tabella

NB II. 2018/2019
1. Zalaegerszegi TE41     
2. GYIRMÓT FC GYŐR40     
3. Kaposvári Rákóczi38     
4. Budaörsi SC35     
5. Békéscsaba33     
6. Csákvári TK30     
7. Vasas30     
8. Kazincbarcika28     
9. Tiszakécske27     
10. Soroksár SC26     
11. Dorogi25     
12. Vác25     
13. Győri ETO24     
14. Nyíregyháza Sp…24     
15. Ceglédi23     
16. Budafoki MTE21     
17. Balmazújváros …20     
18. MTE 190418     
19. Siófok18     
20. Monori SE12     
részletes tabella     

Keresés

Gyirmót TV

FAIR PLAY

A GYIRMÓT FC GYŐR 
PROGRAMJA

2018.12.12-
2018.12.19.-IG

HÉTFŐ
SZABADNAP

KEDD
10.00 EDZÉS

SZERDA
10.30 EDZÉS

CSÜTÖRTÖK
10.00 EDZÉS

PÉNTEK
10.30 EDZÉS

SZOMBAT
13:00 EDZÉS

VASÁRNAP
13:00
DUNA ASZFALT TVSE-
GYIRMÓT FC GYŐR
Bajnoki mérkőzés

HÉTFŐ
SZABADNAP
SZÍVESEN MARADOK A KLUBBAN

2017. december 12. 17:00:40  nyomtatási kép

A 2017 őszi szezon értékelése Hannich Péterrel

Vasárnap lejátszotta az év utolsó mérkőzését a Gyirmót FC Győr labdarúgó csapata. Egy élvezetes és sok gólos bajnoki találkozót játszottunk Zalaegerszegen, amelyen sikerült győzelemmel zárnunk a szezont. Hannich Pétert a Gyirmót FC Győr jelenleg, megbízott vezetőedzőjét azonban nem csak erről a mérkőzésről kérdeztük.  - Nagyon akartunk győzni a ZTE FC ellen és ezért alaposan fel is készültünk a zalaegerszegi csapat játékából. Sokat segített most a videózás is, hiszen az első két gólunkat, olyan helyzetek után szereztük, amelyeket előzetesen kielemeztünk. A Zalaegerszegi TE azonban egy jó csapat, több az élvonalat is megjárt játékosa van és így, a két gólos hátrányát is ki tudta egyenlíteni. Mi azonban továbbra is, egyértelműen győzni akartunk és a csapatunk mentális erejét mutatja, hogy végén ez sikerült. Nem volt könnyű tehát az utolsó bajnoki mérkőzésünk, hiszen a felkészülés során, már több sérülés és betegség is hátráltatott minket. Sőt, Nagy Patrik csak a mérkőzés előtti bemelegítés során tudta eldönteni, hogy képes – e a játékra. Én viszont végig érzetem a csapaton, hogy ezt a mérkőzést egy olyan vizsgának tekinti, amely nagy mértékben befolyásolhatja a jövő képünket.


Igaz akkor a mondás, amely szerint, minden jó ha, jó a vége?


- Voltak jobb és voltak rosszabb napjaink abban a néhány hétben, amíg én dolgoztam a csapattal. A Credobus Mosonmagyaróvár, az ETO FC Győr és a mostani zalaegerszegi bajnoki mérkőzésünk rendben volt, mert ezeken koncentráltan, taktikusan és agresszíven futballoztunk. AZ MTK Budapest elleni Magyar Kupa találkozón nyújtott teljesítményünk sem volt rossz, de ott talán nem hittük el igazán, hogy tovább léphetünk. A Budafoki MTE és a Budaörsi SC ellen viszont nem futballoztunk jól. Ezeken a mérkőzéseken egyrészt elhittük, hogy a kevesebb is elég, másrészt az is kiderült, hogy a magyar labdarúgók nem tudnak, egy hét alatt, három jó mérkőzést játszani. Ezt mutatják a találkozók mérhető adatai is, hiszen az ETO ellen ötvenöt gyors megindulása volt az egyik középpályásunknak, a Budafoki MTE ellen pedig csak tizenöt ilyet láttunk. Én 10 – 11 pontot vártam a csapattól és ezért, a Budafoki MTE vagy a Budaörsi SC elleni találkozók három pontja nagyon hiányzik.


Egy edzőváltás után, mindig fontos kérdés az, hogy milyen állapotban vette át a csapatot az új szakmai vezető?


- Fizikálisan nem volt gond a játékosokkal és itt rögtön szeretném is megköszönni a stábnak, a későbbi közös munkát is. Holanek Zoltán, Simon Gyula és Tőkés László igazán remekül dolgoztak és nagyon fontos információkkal is segítettek nekem. Azt tudtam, hogy elég görcsös a csapat játéka, hiszen több Gyirmót FC Győr mérkőzést néztem meg és ezért ebben az öt hétben, elsősorban ennek a stressznek a feloldására törekedtem. Azt a Verebes József féle támadó futballt, amelyben és is hiszek, nem is lehet feszülten és önbizalom nélkül játszani, hiszen labdatartásra, sok pontos passzra és kreativitásra alapul. Ezért már a legelején közöltem a játékosokkal, hogy nálam mindenki a nulláról indul és a játék törvényszerűségeinek betartása mellett, egy ilyen bátor futballt akarok megvalósítani. Hátul és a középpályán tehát, dolgozzanak becsülettel, de a támadó zónában már merjenek vállalkozni, tehát mutassák meg a tudásukat és magukat.     

     

Öt hét, elég rövid idő egy labdarúgó csapat életében, különösen egy verseny időszakban. Mire volt elég ez az intervallum?


- Ennyi idő alatt valóban nem lehet sokat változtatni, hiszen sok mérkőzésünk is volt ebben a periódusban. A csapat szerkezete rendben volt, hiszen a játékosok nagyrészt a helyükön játszottak. Néhány olyan kicsit elfeledett labdarúgót akartam felhozni, mint Czár Richárd, Farkas Zoltán és Stieber András. Azt is nagyon fontosnak tartottam, hogy megnézzem azokat a fiatalokat, akikre a közeli jövőben számíthatunk. Így minden héten velünk edzett, két az NB III –as keretünkből felhozott labdarúgó, akik közül  Csongrádi, Gelencsér, Tiba és Vörösbaranyi is nagyon ügyesnek bizonyult. A mérkőzéseken, tizenhat játékost szerepeltettem, de próbáltam egy kicsit forgatni a csapatot és játék lehetőséget adni mindenkinek, aki ezt megérdemelte. Kiemelni senkit sem szeretnék, de hangsúlyozom, hogy a tejes keretünk jó dolgozott és megpróbálta a tudása legjobbját nyújtani.    

    

A csapat összességében elmaradt attól a várakozástól, amelyet a klub és többek között maguk a játékosok is megfogalmaztak. Milyen erősítésekre van szükség ahhoz, hogy a Gyirmót FC Győr élcsapat legyen a Merkantil Bank Ligában?


- Én úgy látom, hogy leginkább a támadó sorban kell erősítenünk, mert onnan nagyon hiányzik egy igazi ék, és egy sebességgel rendelkező szélső. Ez lenne a legfontosabb, mert a jelenlegi támadóink, nagyon fiatalok és így rutintalanok, nem elég higgadtak a befejezéseknél. Egy –egy minőségi igazolás viszont, a többi csapatrészünkbe is kellene, mert a középpályán és a védelemben is kevés a változtatási lehetőségünk. Én pedig, még egy fiatal kapusnak is örülnék, hogy ezen a poszton is növeljük a versenyhelyzetet. Hangsúlyozom azonban, hogy sikerre éhes, agresszív és sokat futó labdarúgókra van szükségünk, akik felkavarják az állóvizet. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű a télen ilyen labdarúgókat szerződtetni, hiszen a legtöbb játékosnak élő szerződése van. Az én noteszomban azonban vannak nevek, olyan kiszemelt labdarúgók, akik most kevesebbet játszanak a csapataikban, de minőségi erősítést jelentenének a Gyirmót FC Győrnek. A bajnokságban, az MTK Budapest és a Kisvárda Master Good előnye nagyon soknak tűnik és így őket már vélhetően nem fogja utolérni a mezőny. Nekünk tehát most egy olyan csapatot kell összerakni, amely a következő szezonban már valóban esélyes arra, hogy visszakerüljön az élvonalba. Ehhez a jelenlegi keretben meg is van a váz és tehetséges fiatal labdarúgóink is vannak. Amennyiben tehát a télen sikerül megerősítenünk a csapatot, akkor ennek az építkezésnek, a tavasszal már eredményességgel is kell párosulnia.     


A végére maradt, az egyik legfontosabb kérdés. Még pedig az, hogy mi lesz a jelenleg megbízott vezetőedzői státuszban lévő Hannich Péterrel?  


- Én nagyon szívesen maradnék a klubban, mert most is nagyon jól éreztem magam és talán egy keveset segíteni is tudtam. Ezért is vállaltam el ezt a felkérést, mert úgy éreztem, hogy nekem ez ennyi idő után, ez a kötelességem is. Őszintén megmondom, hogy ezt a lehetőséget én két éve az ETO klubjától vártam, de ott nem kaptam meg. Gyirmóton viszont számoltak velem, és amennyiben a továbbiakban is szükség van rám, én folytatom a munkát. Nagyon szimpatikus az is, ahogy fejlődik a klub, hiszen remek körülményeket biztosít a labdarúgóknak és a szakmai stábnak. A döntést azonban a tulajdonosok hozzák meg, akik jól ismernek engem és tudják, hogy akár az első csapattal, akár a háttérben, örömmel maradok Gyirmóton.             

sortav
sortav

Naptár

2018.december 13. csütörtök
sortav
HKSzCsPSzV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

sortav


VÁLTSA KI ÖN IS
GYIRMÓT FC GYŐR KLUBKÁRTYÁJÁT!


MERKANTIL BANK LIGA
2018-2019
21. FORDULÓ, 2018.12.16.
VASÁRNAP, 13.00 ÓRA
DUNA ASZFALT TVSE -
GYIRMÓT FC GYŐR


22. FORDULÓ, 2018.02.03.
VASÁRNAP 
GYIRMÓT FC GYŐR -
BALMAZ KAMILLA GYF.